Българите гласуваха в неделя на парламентарни избори - четвъртите за 18

...
Българите гласуваха в неделя на парламентарни избори - четвъртите за 18
Коментари Харесай

Световните медии за вота в България: Българите търсят предсказуемост

" Българите гласоподаваха в неделя на  парламентарни избори - четвъртите за 18 месеца, написа Associated Press в първата си реакция на извършените в неделя предварителни парламентарни избори в България .

АП напомня, че изборите в България се провеждат от вилнееща война в Украйна, политическа неустойчивост и стопански компликации в най-бедната членка на Европейския съюз.
 Парламентарните избори през тази и миналата година са коствали 389 мнл. лева
Парламентарните избори през тази и миналата година са коствали 389 мнл. лева

Най-скъпи са били изборите през ноември

" Проучванията преди вота демонстрират, че до осем партии могат да преминат прага от 4% , с цел да влязат в фрагментиран парламент, където популистките и проруските групи биха могли да усилят представителството си ", отбелязва организацията, като отдава ниската изборна интензивност на " апатията на гласоподавателите и разочарованието от политиците, които не могат да основат жизнеспособна държавна коалиция ".

Партията ГЕРБ на някогашния министър председател Бойко Борисов наподобява, че печели изборите в България , четвъртите в страната за по-малко от две години, защото доста гласоподаватели търсят предсказуемост от някогашния водач на фона на високата инфлация и енергийните разноски, разяснява Ройтерс.

" Ако резултатът се удостовери, това ще бъде предвестител на тежки съдружни договаряния, които могат да завършат с провесен парламент или даже нов избор ", твърди организацията.
 Избори и сложна зима - каква е ориста на България?
Избори и сложна зима - каква е ориста на България?

DW: Този път е доста друго - има война в Украйна, инфлация и бездна сред проруски и проевропейски лагери

" Всеки от тези разновидности би удължил политическата неустойчивост и би повишил вероятността София да пропусне целевата си дата за влизане в еврозоната през 2024 година

Първите екзит-полове след извършените в неделя предварителни парламентарни избори в България демонстрират победа на ГЕРБ, написа San Francisco Chronicle.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР